0 oy
423 gösterim
Windows 10 da Sağ tık menüsüne güncelleştirmeleri denetle seçeneğini nasıl ekleyebilirim?

1 cevap

0 oy
 
En İyi Cevap

Windows 10 sağ tık menüsüne güncelleştirmeleri denetle seçeneğini eklemek için aşağıda anlattığımız işlemleri uygulayabilirsiniz.

Windows 10 sağ tık menüsüne güncelleştirmeleri denetle ekleme adımları;

  1. Genelde sol alt köşede yer alan arama kutucuğuna tıklayın.
  2. Açılan arama ekranına regedit yazın.
  3. Regedit yazdığınız zaman üst tarafa gelen regedit'e sağ tık yapıp yönetici olarak çalıştır diyin.
  4. Daha sonra ekrana açılan Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nin üst tarafında ki çubuğa aşağıda ki kodu yapıştırıp enter tuşuna basın.

    HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell
  5. Buradan sonra ki adımlar çok önemli lütfen dikkatli uygulayınız. Bir önce ki adımda enter tuşuna bastıktan sonra otomatik seçili hale gelen Shell klasörüne sağ tık yapıp Yeni > Anahtar seçeneğini seçelim.
  6. Hemen altına açılan klasörün adına Güncelleştirmeleri Denetle yazıp enter tuşuna basalım.
  7. Şimdi 5. adımda ki işlemi bu sefer Güncelleştirmeleri Denetle klasörüne uygulayacağız. Güncelleştirmeleri Denetle klasörüne sağ tık yapıp Yeni > Anahtar seçeneğini seçin. Hemen altında açılan klasörün adını command yapıp enter tuşuna basın.
  8. Daha sonra command klasörüne sağ tık yapıp Yeni > Dize değeri seçeneğini seçin. Seçtikten sonra sağ tarafa gelen Yeni Değer #1 yazısını DelegateExecute olarak değiştirin.
  9. Sonra DelegateExecute üzerine çift tıklayın. Ekrana gelen pencerede değer verisi kısmına {556FF0D6-A1EE-49E5-9FA4-90AE116AD744} yapıştırıp tamam diyin.
  10. Bu işlemden sonra Güncelleştirmeleri Denetle klasörüne sağ tık yapıp Yeni > Dize değeri seçeneğini seçin. Yine seçtikten sonra sağ tarafta oluşan Yeni Değer #1 yazısını SettingsURI olarak değiştirin.
  11. Değiştirdikten sonra SettingsURI üzerine çift tıklayıp ekrana gelen pencerede değer verisi kısmına ms-settings:windowsupdate-action yazın ve tamam diyin.
  12. İşlemlerimizin sonuna yaklaşıyoruz. Şimdi yine Güncelleştirmeleri Denetle klasörüne sağ tık yapıp Yeni > Dize değeri seçeneğini seçin. Aynı şekilde yan tarafa oluşan Yeni Değer #1 yazısını Icon olarak değiştirin.
  13. Değiştirdikten sonra yine üzerine çift tıklayıp ekrana gelen değer verisi kısmına %SystemRoot%\System32\shell32.dll,-47 yazın ve tamam diyin.
  14. İşlem tamam! Bu işlemlerden sonra sağ tık menünüze güncelleştirmeleri denetle seçeneğini eklemiş olacaksınız. 
Türkiye'nin en iyi soru cevap sitesi | SorSoyleyelim.com

İlgili sorular


Web sitemiz hakkında ki reklam,istek,öneri ve şikayetlerinizi iletisim(at)sorsoyleyelim.com adresine mail atabilir veya sitemizin iletişim formu üzerinden bize yazabilirsiniz.
Sitede ki içeriklerin izinsiz kullanılması ya da kopyalanması yasaktır. Bknz: Kullanım şartları.
...