0 oy
1.4k gösterim
Merhaba, kolay gelsin. Ben Windows 7 kullanırken PC in yavaş olmasından kaynaklı format attım ve Windows 10 a güncelledim. Bu işlemleri yapmadan önce harici diskime PC de 'D' de kayıtlı foto belge video ve gerekli olan bilgilerimi harici diskime yükledim kopyaladım.
Format ve güncellemeler sonrası harici diskime attığım hiçbir dosyayı açamıyorum. İnternette bunun için baya çözüm aradım fakat bulamadım. Sizlerden bu konuda yardım ve destek istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

1 cevap

0 oy

Windows 10 Sarı Kilitli anahtar simgeli dosyaları açamama sorunu

Açamadığınız dosyaları ve klasörlere tek tek aşağıda ki işlemi uygulamak zorunda kalmamak için D içerisinde yer alan yedeklerinizi tek klasörde toplayın. Biz de dosya ve klasörleri tek klasörde topladık klasörün adına da "Yedekler" ismini verdik. Daha sonra aşağıda ki işlemleri sırasıyla yapın.

  • Oluşturduğunuz klasöre sağ tık yapıp özellikler diyin. Biz yedekler adında klasör oluşturmuştuk.
  • Daha sonra açılan Yedekler Özellikleri penceresinden Güvenlik sekmesine gelip alttan gelişmiş butonuna tıklayın.
  • Açılan Yedekler için Gelişmiş Güvenlik Ayarları penceresinden İzinler sekmesine gelip alttan Ekle diyin.
  • Açılan pencerede üst kısımdan Sorumlu Seçin butonuna tıklayın.
  • Açılan kullanıcı veya Grup seçin penceresinde alt kısımda ki Seçilecek nesne adını girin kısmına Everyone yazıp sağ tarafında ki adları denetle butonuna tıklayın. Daha sonra alttan tamam diyin.
  • Tamam dedikten sonra Yedekler için İzin girdisi ekranı açılacak. Bu ekranda alt kısımdan Tam denetimi seçip tamam diyin.
  • Yedekler için gelişmiş güvenlik ayarları penceresinden de alttan Tamam diyerek pencereyi kapatın.

Bu işlemlerden sonra klasör ve dosyalarınız açılıyor mu kontrol edin. İşlem işe yaramazsa bu işlemi bir tane açılmayan dosyanızda deneyin. Bu işlemi yaptıktan sonra o dosyanız açılacak mı kontrol edin.

Türkiye'nin en iyi soru cevap sitesi | SorSoyleyelim.com

İlgili sorular

0 oy
0 cevap

Web sitemiz hakkında ki reklam,istek,öneri ve şikayetlerinizi iletisim(at)sorsoyleyelim.com adresine mail atabilir veya sitemizin iletişim formu üzerinden bize yazabilirsiniz.
Sitede ki içeriklerin izinsiz kullanılması ya da kopyalanması yasaktır. Bknz: Kullanım şartları.
...