0 oy
840 gösterim
Bütün Android cihazlarda güvenli mod kapatma işlemi nasıl yapılır? Güvenli mod nedir? Ne işe yarar?

1 cevap

0 oy
 
En İyi Cevap

Android telefonlarda güvenli mod kapatma yani güvenli moddan çıkma işlemi normalde çok basittir. Bazen bazı durumlarda güvenli moddan çıkılamayabiliyor. Bu yazımızda sizlere Android telefonlarda güvenli moddan nasıl çıkılır bundan bahsetmeye çalışacağım. Yazılı anlatımı okumak istemeyenler; aşağıda ki videolu anlatımımızı izleyebilirler.

Android Güvenli Mod Kapatma (Videolu Anlatım)

Güvenli Mod nedir? Ne işe yarar?

Bir çok cihazda olduğu gibi Android cihazlarda da yer alan güvenli mod, genelde cihazda ki kötü amaçlı yazılımları temizlemek için kullanılır. Cihaz bu modda açıldığı zaman, cihazda ki varsayılan uygulamalar haricinde ki bütün uygulamalar devre dışı kalır. Normal şartlarda kaldırılamayan kötü amaçlı yazılımlar bu modda kolaylıkla kaldırılabilir.

Güvenli Mod Nasıl Açılır?

Android cihazları güvenli modda açmak için cihaz açılırken ses kısma tuşuna basılı tutmak yeterlidir. Bu tuşa basılı tuttuğunuzda cihaz otomatik olarak güvenli modda başlayacaktır. Bu şekilde manuel bu moda girilebildiği gibi, cihazınız kötü amaçlı yazılım algılandığında kendisini otomatik olarak bu modda başlatabilir. 

Güvenli Moddan Çıkma

Bu moddan çıkmak için öncelikle Android cihazınızı yeniden başlatın. Cihazınızı yeniden başlatmanıza rağmen cihazınız bu moddan çıkmıyorsa; ses kısma tuşunun basılı kalıp kalmadığını veya ses kısma tuşunuzda problem olup olmadığını kontrol edin. Ses kısma tuşunuzda problem yok fakat halen cihazınız bu modda açılıyorsa; büyük ihtimalle cihazınızda kötü amaçlı bir uygulama vardır. Böyle bir durumda telefonunuzda ki o uygulamayı kaldırmalısınız. Kaldırdığınız taktirde cihazınız yeniden başlatıyınca normal modda açılacaktır. Detaylı bilgi için üstte ki videolu anlatımımızı izleyebilirsiniz.

Türkiye'nin en iyi soru cevap sitesi | SorSoyleyelim.com

İlgili sorular


Web sitemiz hakkında ki reklam,istek,öneri ve şikayetlerinizi iletisim(at)sorsoyleyelim.com adresine mail atabilir veya sitemizin iletişim formu üzerinden bize yazabilirsiniz.
Sitede ki içeriklerin izinsiz kullanılması ya da kopyalanması yasaktır. Bknz: Kullanım şartları.
...