0 oy
1.4k gösterim

Bilgisayarımda SQL Server kendi kendine duruyor ve buna bağlı programlarımın çalışmamasını sağlıyor. Bilgisayarımda ki SQL Server SQLEXPRESS'in kendi kendine durma sebebi ne olabilir?

1 cevap

0 oy
 
En İyi Cevap

SQL Server hizmeti (SQLEXPRESS) neden kendi kendine durur?

SQL Server hizmetinin kendi kendine durması genelde Windows güncellemelerinden sonra olur. Windows güncellemelerinden sonra oluşan bilinmeyen bir yazılımsal problemden dolayı bilgisayarınız açıldığı zaman SQL Server hizmeti kendini başlatamaz ve o şekilde kalır. Bu sorun oluştuğunda bilgisayarınızı yeniden başlatsanız dahi SQL Server hizmeti kendini yeniden başlatamaz. SQL Server Management ekranına girerek veya bir command kullanarak kendiniz başlatmanız gerekir. Kendiniz başlattıktan sonra bir sonra ki Windows güncelleştirmesine kadar aynı sorunu yaşamazsınız. Bu sorun bilgisayarınız da ki SQL Server uyuşmazlığından kaynaklanıyor. Belki aranızda ne gibi bir uyuşmazlık diye soranlar olabilir. Örneğin işletim sisteminiz Windows 10 iken SQL Server 2005 kullanmanız gibi. SQL Server'e bağımlı  çalışan programınız SQL Server'in güncel sürümüyle çalışabiliyorsa SQL Server'in güncel sürümünü kurmanız SQL Server uyuşmazlığını gidererek bu sorundan kurtulmanıza vesile olacaktır. Kullandığınız program SQL Server'in son sürümüyle uyumlu değilse ne yazık ki şuanda kullandığınız SQL Server sürümünü kullanmak mecburiyetindesiniz. Böyle durumlarda size önerebileceğimiz işlem; masaüstünüze bir bat dosyası oluşturarak SQL Server hizmetinizi bu dosya üzerinden çalıştırmanız. Bu size büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

Türkiye'nin en iyi soru cevap sitesi | SorSoyleyelim.com

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
26 Nisan 2022 misafir sordu

Web sitemiz hakkında ki reklam,istek,öneri ve şikayetlerinizi iletisim(at)sorsoyleyelim.com adresine mail atabilir veya sitemizin iletişim formu üzerinden bize yazabilirsiniz.
Sitede ki içeriklerin izinsiz kullanılması ya da kopyalanması yasaktır. Bknz: Kullanım şartları.
...